|
zapalenie oskrzeli (xandra) |
|
|
oj Xandra, tos sie faktycznie dorobila
Ja na takie rzeczy dostalam bioparox - antybiotyk w sprayu i mi pomogl ale to na recepte.
wbrew pozorom - uwazaj na herbate z miodem. Miod wysusza i podraznia gardlo.
i trzymaj sie zdrowiutko, kuruj..
szkoda bo rozumiem ze nie spotkamy sie dzis w KPiwnej,. (więcej...) |
|
|
Zapalenie oskrzeli a antybiotyk? (aga) |
|
|
lekarz do kitu. Nie daje sie 2 antyb jeden po drugim (więcej...) |
|
|
Zapalenie oskrzeli?? (anka) |
|
|
Od dłuższego czasu męczę się z zapaleniem oskrzeli, a do tego ciągle chrapie. Ostatnio czytałem o tym na stronie chrapanie.net.pl . Jednak mam takie pytanie. czy chrapie przez to, że mam zapalenie oskrzeli? (więcej...) |
|
|
zapalenie oskrzeli a trzeci migdał (Nadia) |
|
|
Syn 2 lata często choruje na zapalenie oskrzeli, doktór mówiła, że ma duże migdały i przerost trzeciego. Czy częste zapalenia oskrzeli mogą wskazywać na usunięcie trzeciego migdałka. (więcej...) |
|
|
Zapalenie oskrzeli i krtani u dziecka (Pipi) |
|
|
Nic nie radze i nie polecam bo nie jestem lekarzem... ale mojemu dziecku pomogło gdy do nawilżacza/aromatyzatora dodaje się kilka kropli olejku eukaliptusowego (kupionego w aptece). Ciężko go dostać, ale dodając go kilka razy dziennie spokojnie mogliśmy ograniczyć podawanie leków i sterydów dziecku z astmą które praktycznie co miesiąc chorowało na zapalenie oskrzeli. (więcej...) |
|
|
nawracające zapalenie oskrzeli (Marta) |
|
|
Miałam podobny problem, gdy byłam dzieckiem. Zapalenia oskrzeli towarzyszyły mi na wszystkich szczeblach edukacji, od przedszkola po liceum. Dopiero gdy byłam w gimnazjum okazało się, że przyczyną była alergia na roztocza. Proszę przebadać swoje dziecko w tym kierunku, jeśli do tej pory Pani tego nie zrobiła. Życzę dużo cierpliwości i zdrowia dla Dziecka. (więcej...) |
Przeziębienie jest nagłym nieżytem górnych dróg oddechowych, szczególnie jamy nosowej. W takim przypadku przeziębienie przybiera postać ostrego nieżytu nosa, czyli po prostu kataru. Przeziębienie bardzo często spowodowane jest przez infekcje, szczególnie w okresie jesienno – zimowym.
Profilaktyka
Nasze zdrowie w naszych rękach. To stwierdzenie nabiera coraz większej mocy w obliczu tzw. chorób cywilizacyjnych. Szybkie tempo życia, nadmiar obowiązków, zanieczyszczenia, brak ruchu oraz źle zbilansowana dieta – wszystko to sprawia, że niewłaściwie dbamy o swoje zdrowie.